• Варна
  7°
  ясно небе
  Влажност: 41%
  Вятър: 1m/s SW
  Варна е домакин на Държавния шампионат по муай тай
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  201805332 Screenshot_4 (1)

  Тази събота и неделя (01 и 02.12.2018 г.) във Варна ще се проведе Държавния шампионат по муай тай във всички възрастови групи.

  Събитието ще се проведе в „Юнашки салон”, а за всички желаещи да посетят и подкрепят българските бойци входът е свободен.

  Това е последното за годината състезание от спортния календар на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай.

  Домакин е местния спортен клуб по муай тай Вокил, с председател Галин Димов, който е поел цялостната организация на събитието.

  Двубоите ще започнат от 12 ч. в събота с квалификации и полуфинали, а в неделя 10 ч. започват финалите.

  Самото състезание е и квалификация за подбор на голяма част от националния отбор по муай тай, който ще се явява на Световното първенство през 2019г.

  На място ще бъде главния селекционер по муай тай – Николай Атанасов, който ще наблюдава и избира бъдещите представители на страната ни.

  Главен съдия ще бъде първия българин спечелил Вице Световна титла по муай от международната федерация IFMA Красимир Димов, който е главен треньор и мениджър на СК ТИМ гр. Варна

  Съдийския апарат ще бъде представляван от: Николай Скипарнов, Костадин Колев, Станислав Бахчеванов, Камесн Славов

  Официални гости на шампионата ще бъдат главния експерт от Дирекция „Спорт” към Община Варна – Георги Арнаудов, благодарение на който Варна приема домакинството имено в перлата на спорта „Юнашки салон”

  Останалите гости са трикратния Световен шампион по кикбокс обявен за номер 1 на планетата през 2013г., Световен шампион по муай тай и първия българия Световен шампион по професионален кикбокс на WAKO PRO – Владимир Вълев Питбула и трикратния Световен шампион по муай тай Димитър Илиев

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *