Рибен курбан дадоха в УМБАЛ-Пловдив за Никулден

Животът

06-12-2018, 13:43

Снимка:

УМБАЛ Пловдив

Автор:

plovdivutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Легенда за Никулден

Никулден е - да похапнем рибка!

Никулден е!

Отец Петър и отец Теодосий осветиха повече от 80 кг риба

Отец Петър и отец Теодосий осветиха повече от 80 кг риба – шаран, толстолоб и амур, в кухнята на УМБАЛ-Пловдив. Те благословиха празничната трапеза в навечерието на Никулден, когато Православната църква почита Свети Николай Мирликийски Чудотворец.
Рибният курбан бе приготвен днес сутринта и бе раздаден на пациентите, техните близки и персонала в лечебното заведение за телесно здраве и духовна бодрост по молитвите на Свети Николай. Чорба има за всеки, който посети болницата и пожелае да опита от нея, увери началникът на отдел „Прехрана“ инж. Нина Василева.
Благодарение на изпълнителния директор д-р Аргир Аргиров традицията да се раздава курбан на празника продължава сега и занапред, заявиха отците Петър и Теодосий. Тя се прави за благодарност към светеца от хората в екипа на болницата, които носят неговото име. Свещениците припомниха част от делата му и подчертаха, че неговият пример и любов са онова, което го поставя толкова високо. Те призоваха присъстващите на освещаването да следват доброто и да помагат на хората в нужда, с каквото могат, защото Бог е любов.
 Изпълнителният директор д-р Аргиров изпрати по случай празника поздравителен адрес, в който честити на имениците и отправи пожелания за здраве, радост и благоденствие, Свети Николай да покровителства и да носи късмет на всички.