Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Билборд за различните хора разбуни духовете във Варна
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

билборд

Инициираха кампания за свалянето му, междувременно го заляха с боя

Билборд, изобразяващ двама прегърнати младежи пред сградата на Народното събрание в София, разбуни духовете във Варна. Плакатът, поставен на реконструиращия се бул. “Васил Левски”,  привлече вниманието преди дни, а негови снимки бяха разпространени в социалната мрежа. Посланието на билборда, на който присъства и логото на Европейския съюз, предполагащо, че е създаден по европроект, е „Различни хора, равни права“, каквото е основното мото и на ЛГБГ общността . Надписът пък гласи: Няма страшно. Това е просто любов! Поставянето му предизвика масово недоволство, а недоволни граждани инициираха кампания за премахването му.

 

„Всеки, който е против този начин на манипулиране на общественото мнение и съзнанието на децата ни, може да пусне възражение в Община Варна“, е написала дама в една от групите за морската столица в социалната мрежа Facebook.

Преобладаващите коментари са, че въпросът, свързан със сексуалната ориентация, не трябва да се натрапва, но има и такива, които отбелязват, че трябва да сме толерантни и да се научим да приемаме различните.

“Замисляли ли сте се колко е трудно за такива хора – постоянно им се подиграват и биват обект на малтретиране от страна на другите хора”, посочва потребител.

„Докато сте толкова плиткоскроени и хомофобски настроени нищо няма да ви е наред. Вие не сте съвременен народ“, пише варненка.

“Проблемът не е в това, че тези хора съществуват, проблемът е там ,че го “рекламират” и се опитват до променят мнението на обществото. Ефектът е крайно отрицателен. Билбордът постигна точно обратното на това, за което е поставен”, анализира друг потребител.

Междувременно се появиха и снимки, от които става ясно, че билбордът вече е залят със зелена боя. Провокативни билбордове има и в Пловдив и Бургас, става ясно от коментарите в мрежата.

залят билборд

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *