Деца получиха средства от Националния фонд за подпомагане на деца, пострадали при ПТП

Средствата са разпределени според степента на нараняванията на децата, станали жертва на пътни инциденти в периода от април до септември тази година. Инспектор Мария Ботева от отдел „Пътна полиция“ в ГДНП се обърна към всички с молба да помогнем на децата и на себе си, като се вслушаме в истината. А тя е, че само от началото на април до края на септември 127 деца са получили тежки травми при пътнотранспортни произшествия. От тях  55 са пътници, 45 са пешеходци, а 27 са водачи. 

Фондът е учреден през 2005 година от БЧК, Министерството на вътрешните работи – „Пътна полиция“, Съюза на българските автомобилисти“ и други организации и се управлява от Българския Червен кръст, а днес се подкрепя от много нови членове, приятели, доброволци.

Съпричастност към инициативата прояви столичното ЧЕСУ „Дорис Тенеди“. Като домакин неговите възпитаниците наблюдаваха демонстрация по оказване на първа помощ на пострадал от доброволци на БЧК. Те научиха и повече за безопасното поведение на пътя от младши инспектор Стойчо Яковски от ОДМВР-Пловдив, благодарение на когото на 8 ноември бе спасен животът на припаднало по време на демонстрации в Пловдив дете.