Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
НУИ „Добри Христов“ отбелязва годишнината си с празничен концерт
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

ФАСАДА - НУИ Д. ХРИСТОВ

На 14 декември, от 18.00 ч., с празничен концерт в зала 1 на Фестивалния и конгресен център, Национално училище по изкуствата „Добри Христов“ – Варна ще посрещне своя празник – 74 години от основаването на училището и 143 г. от рождението на Добри Христов – изтъкнат общественик, композитор, диригент, теоретик в областта на музиката.

Публиката ще има възможността да чуе най-добрите солисти на училището с произведения от барока до наши дни. Балетните класове ще се въплътят във феерията на танца. Разнообразни камерни състави ще покажат своето инструментално и вокално майсторство, като в много от изпълненията, редом до учениците на сцената ще застанат и техните учители – чудесни професионалисти в областта на изкуствата.

Организацията на този концерт е последната творческа изява на Христо Дипчиков, в качеството му на директор на НУИ „Добри Христов“, който напуща поста си след 1 януари 2019 г. по депозирано от него писмено предизвестие до Министъра на културата.

Каним варненци на един спектакъл, посветен на младостта и красотата, поднесен с много любов от колектива на Национално училище по изкуствата „Добри Христов“ – Варна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *