Пет кражби станаха в Пловдивско

Разкрити са 11 престъпления

През изминалото денонощие на територията на ОДМВР-Пловдив са регистрирани 13 криминални престъпления – 5 кражби, 2 притежания на наркотици и 6 други. Разкрити са 11 престъпления.

Пловдивчанин съобщил в полицията за кражба от дома му. Пред служители на Първо РУ потърпевшият разказал, че в нощта срещу четвъртък неизвестен извършител влязъл през незаключена входна врата и задигнал кожено яке и дамска чанта с около 250 лева, документи за самоличност, банкови карти и други вещи. На адреса е извършен оглед, образувано е досъдебно производство. 

За броени часове служителите на реда в Асеновград разкриха автор на домова кражба. Вчера в районното управление бил подаден сигнал, че за времето от 2 часа до 3.30 часа от частен адрес били отнети 250 лева, след разбиване на прозорец. При организираните незабавни действия същия ден бил задържан 26-годишен криминално проявен и осъждан местен жител. Срещу него е образувано досъдебно производство.

Криминално проявен се озова в полицейския арест за поредно посегателство. Вчера първомайски полицаи задържали 23-годишен жител на село Белозем, откраднал в средата на октомври кобила с конче от имота на собственик в село Градина. Материалите по образуваното досъдебно производство са докладвани в прокуратурата.

Непълнолетен е привлечен като обвиняем за грабеж в Пловдив. В хода на проведено разследване служители на Четвърто РУ събрали доказателства, че в средата на април т.г. на ул.„Капитан Райчо“ 17-годишно момче отнело от жител на областния град портфейл с пари и лични документи.   Вчера на тийнейджъра било повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл. 198, ал.1 от НК. Работата по образуваното досъдебно производство продължава под наблюдението на прокуратурата.