Днес е последното гостуване на "Марица" за полусезона

Мачът е от седмия кръг в шампионата

Марица (Пловдив) излиза срещу Казанлък Волей (Казанлък) тази вечер от 18:00 б.в. в зала Багира за последното си гостуване от първия полусезон в Националната волейболна лига. Мачът е от седмия кръг в шампионата.
Голямата интрига около този двубой се върти около това дали старши-треньорът на шампионките Иван Петков отново ще даде възможност на най-младите си състезателки да поиграят след чудесното им представяне като титулярки в предишната среща – с Перун (Варна), или ще предпочете да обиграва основния си състав преди първия домакински мач за сезона в Шампионската лига другата седмица срещу световните шампионки от турския ВакъфБанк (Истанбул).
По-вероятен е първият вариант, особено предвид огромната разлика в нивото между двата съперника, което означава, че в петъчната вечер на 14 декември в зала Багира може да се очаква вълнуваща битка. При всички случаи, Жълто-сините са фаворит в мача. Младият тим на домакините от Казанлък е предпоследен във временното класиране, като в шестте си изиграни срещи дотук има само една победа – срещу новака Перун. Все пак в един от редките случаи досега през този сезон, когато мач от НВЛ продължи повече от три гейма, Розите взеха гейм като гости на ЦСКА (София) – отбор, който се бори за медали. Наставникът Диян Боюклиев разполага в състава си с талантливи волейболистки, някои от които преминали през школата на Марица, и може да се очаква те да дадат всичко от себе си в днешната битка с пловдивчанки.
Разбира се, и шампионките нямат никакво намерение да подценяват мача. В изиграните пет срещи дотук те не са загубили нито един гейм и не биха искали да развалят тази хубава серия, макар и само заради някакво временно отпускане по време на мач. Затова, какъвто и стартов състав да избере Петков, той ще изисква от състезателките си пълна мобилизация и стройна игра.
Съдии на мача Казанлък Волей – Марица ще бъдат Данаил Атанасов и Велислав Станимиров от Димитровград.