11 криминални престъпления бяха извършени в Пловдивско

Разкрити са 6 престъпления

През изминалото денонощие на територията на ОДМВР – Пловдив са регистрирани 11 криминални престъпления – грабеж, 4 кражби, пожар и 5 други. Разкрити са 6 престъпления.

Автор на два грабежа бе разкрит от служителите на реда в Пловдив. Както бе съобщено, в събота криминалисти на Трето РУ започнали работа по сигнал от 16-годишен тийнейджър, че на ул.„Победа“ непознат му издърпал спортен сак с дрехи и лични вещи. При проведените незабавни издирвателни действия съвместно с колегите им от Второ РУ разследващите установили, че посегателството е дело на 29-годишен жител на града. Вчера криминално проявеният и осъждан мъж бил задържан за едно денонощие в полицейския арест. Допълнително са събрани доказателства, че в началото на месеца, на бул.„България“, по подобен начин той отнел от 50-годишна жена дамска чанта с над 1000 лева. Предстои материалите по образуваните досъдебни производства  да бъдат докладвани в районната прокуратура.

Вчера, за същото престъпление в районното управление в Първомай се озовали трима непълнолетни познайници на полицията, на 17, 15 и 14 години. Те са заподозрени за това, че в събота на кръстовище в града нападнали 65-годишна жена и й отнели дамската чанта, след като я повалили на земята.

Криминално проявен асеновградчанин е привлечен като обвиняем за поредна кражба. 47-годишният мъж бил задържан, след като в петък задигнал оставени пред входна врата на частен адрес в Асеновград два чифта маркови маратонки и кожени боти на обща стойност 500 лева. С постановление на районната прокуратура на извършителя било повдигнато обвинение, приведен е в ареста за срок до 72 часа.