• Варна
    16°
    разкъсана облачност
    Влажност: 87%
    Отчуждават пореден имот заради бул. “Левски” – 249 хил. лева за собствениците
    Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
    Булевард "Левски"
    Булевард “Левски”

    Отчуждаването на още един имот заради проекта за реконструкция и ремонт на варненския булевард „Левски“ върви към финализиране. Със заповед на кмета Иван Портних е регламентирано отчуждаването на терен с площ 257 кв. метра и три едноетажни сгради, две от които с площ 40 квадрата, а третата – 50 квадрата. Собственици са физическо лице и фирма, които следва да получат близо 250 хиляди лева. Сумата за фирмата е 140 610 лева, а за физическото лице – 108 880 лева.

    Отчуждаването на имота се налага във връзка с изграждането на бул. „Левски“ в участъка от улица „Подвис“ до улица „Девня“. В 14-дневен срок от получаването на кметската заповед собствениците трябва да входират заявления в Информационния център на общината с банковите си сметки. В противен случай сумите за обезщетението ще бъдат преведени по сметката на общината.

    Над 32 милиона лева са похарчени до момента за отчуждаването на имоти по трасето на новия булевард „Левски“. Бройката на парцелите, попадащи на територията на районите „Приморски“, „Одесос“ и „Младост“, е над 130. Именно отчуждителните процедури се посочват като обяснение за забавянето на изграждането на бул. „Левски“, който трябва да бъде изцяло готов до пролетта на 2019 г.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

    info @ varnautre.bg

    За Varnautre.bg