• Варна
  12°
  ясно небе
  Влажност: 71%
  Пътят от летище Варна до града – сред най-натоварените в страната
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: Дарик радио
  Снимка: Дарик радио

  Най-слабо натовареният републикански път през отиващата си година е Никопол – Свищов

  Участъкът от автомагистрала “Хемус” от летище Варна до града е бил сред най-натоварените в страната през тази година. През него са минали 23 931 моторни превозни средства средногодишно на денонощие. Това сочат данните от трафик камерите на Агенция „Пътна инфраструктура“ до края на ноември т. г.

  Най-натоварената отсечка от републиканската пътна мрежа през 2018 г. е участъкът на автомагистрала „Тракия“ между София и Пловдив, където средногодишният брой преминали моторни превозни средства на денонощие  е  42 614 автомобила. Рекордът  за най-много преминали автомобили за едно денонощие също „се държи“ от АМ „Тракия“.  На 20 юли през преброителния пункт на изхода на София са преминали 67 257 автомобила, от които 55 092 леки, 10 544 товарни МПС и 475 автобуса.

  АМ „Хемус“, в участъка София – Ботевград, е вторият по натовареност пътен участък в страната. В него са отчетени да преминават 28 230 автомобила средногодишно на денонощие, като не е отчетен тежкотоварният трафик преминаващ по това направление, който е отбит поради ремонтните дейности по обходен маршрут. Най-натоварен е бил трафикът на 24 юли 2018 г. когато са отчетени 39 772 автомобила, от които 32 259 леки, 6 736 товарни и 430 автобуса.

  Третата по натовареност отсечка е  път I-8 София – Калотина, в участъка София – Божурище, с 32 877 моторни превозни средства  средногодишно. Останалите участъци от републиканската пътна мрежа, по които се наблюдава изключително интензивно движение през изминалата година са:

  път I-1 и I-6 в отсечката София – Г. Богоров – 28 693 моторни превозни средства;

  път  I-6 Бургас – кв. Ветрен – 25 641 превозни средства;

  път II-64 в отсечката Пловдив – АМ „Тракия“ – 23 285 превозни средства;

  път II-86 в отсечката Пловдив-Асеновград – 22 956 превозни средства;

  АМ „Струма“ в отсечката Перник-Долна Диканя -22 029 превозни средства.

  Най-слабо натовареният републикански път през отиващата си година е II-52 Никопол – Свищов, в област Плевен. Преброителният пункт при с.  Любеново е отчел едва 286 моторни превозни средства на денонощие.

  Традиционно, републиканските пътища са най-натоварени през летните месеци юли и август – от и за Черноморието. Най-слаб е трафикът през зимните месеци януари и февруари, когато метеорологичните условия не са благоприятни. В този период се наблюдава засилен трафик само от и за зимните курорти.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg