Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Варненската детска опера представя два мюзикъла този месец
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
"Пук. Лили на морското дъно". Снимка: Росен Донев
“Пук. Лили на морското дъно”. Снимка: Росен Донев

Варненската детско-юношеска опера при Общинския детски комплекс във Варна ще зарадва своите почитатели с два спектакъла през януари. Първата среща с публиката ще бъде на 21 януари от 18 ч., когато на сцената на Държавната опера ще се играе “Пук. Лили на морското дъно”. Диригент на мюзикъла на Андрей Дренников е Ганчо Ганчев. Негова е и оркестрацията. Ганчев е също  съавтор на постановката, по която работи заедно с Петя Петкова.  Сценографията и костюмите на “Пук. Лили на морското дъно” са на Тодор Игнатов. Хормайстор и корепетитор е Миглена Шишева, а хореографията е дело Бистра Бъчварова. Вокален педагог е Лиляна Кондова.

Мюзикълът на Дренников следва една от известните приказки на Валери Петров, която е поместена в книгата му “Пет приказки”, издадена през вече далечната 1986 г. Следващата среща на ВДЮО с варненската публика е насрочена за 28 януари. Тогава от 19 ч. на Основна сцена ще се играе “Ани”. Мюзикълът на Чарлз Страус разказва историята на сирачето Ани, чиято съдба щастливо се променя. Продукцията събира на една сцена 40 талантливи деца.

Диригент-постановчик на „Ани” е Ганчо Ганчев. Режисурата е на Емилия Петкова, хореограф е Денко Стоянов, а сценографията е дело Тодор Игнатов. С младите дарования работи и Миглена Шишева, която е хормайстор и корепетитор, балетният педагог Бистра Бъчварова и театралният педагог Петя Петкова.

 "Пук. Лили на морското дъно". Снимка: Росен Донев
“Пук. Лили на морското дъно”. Снимка: Росен Донев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *