• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Звуци от земите на Гансу – на вниманието на варненци
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: chinadiscovery.com
  Снимка: chinadiscovery.com

  Концерт с традиционни музикални инструменти “Звуци от земите на Гансу“  организират във Варна посолството на Китайската народна република в България и Фестивалният и конгресен център. Датата е 21 януари, а часът –  19.

  Китайската Нова година е символ за китайската култура, средство по пътя към разбирането и опознаването й. Концертът “Звуци от земите на Гансу” е важен елемент от пътя на Коприната и културата на Дунхуан и от фолклора на Западен Китай.

  Чрез формата на изпълнение на традиционните музикални инструменти, от една страна, се разкрива спецификата на древната музика по пътя на коприната, а от друга – се представя съвременният модерен облик на Пътя на Коприната.

  Ритъмът на произведенията е бърз, изпълнението силно и едновременно с това нежно, мелодията е интензивна. Музикантите използват впечатляващо майсторство, с което разказват древните истории на Пътя на коприната и разкриват топлота на девойките от Гансу.

  Програмата е наситена с приповдигнато настроение, бързо темпо, топлота и плам. Тя пресъздава хармоничната атмосфера на уют, предава благопожелания на българската публика и дарява гостите и приятелите с пиршество за сетивата.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg