• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Прокуратурата подхвана разходите за кулата на Пловдив
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Кадър: БНТ
  Кадър: БНТ

  Окръжната прокуратура в Пловдив се самосезира за евентуално извършено длъжностно престъпление при разходването на средствата за церемонията по откриване на “Европейска столица на културата – Пловдив 2019” на 12 януари. Причината са множеството публикации и коментари в различни медии през последните дни. Възложена е проверка на сектор “Икономическа полиция” при Областната дирекция на МВР в Пловдив, която трябва да приключи до 30 дни, предаде news.bg.

  В понеделник Слави Трифонов написа публикация в социалната мрежа “Фейсбук” с искане да види фактурите за 30-метровата кула, издигната за събитието. Тогава той заяви, че е усетил, че “нещо не е наред”.

  Седмица по-рано от партия АБВ също се поинтересуваха какви пари са изразходвани за подготовката на Пловдив за Европейска столица на културата и каква трайна инфраструктура ще бъде построена с тях.

  Ден след изказването на телевизионния водещ Фондация “Пловдив 2019” излезе с официално становище по случая на своята фейсбук страница. В него се посочваше, че цената на сцената с прилежащите й подиуми e 219 053 лева без ДДС, а цялостното техническо обезпечаване на спектакъла е с общ бюджет 880 124 лева без ДДС. От Фондацията подчертаха, че тази информация е посочена и на официалния им сайт.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg