Напусна ни футболната легенда Иван Вуцов

Завършва треньорската си кариера като наставник на Локомотив Пловдив

На 79 години почина една от най-ярките фигури в историята на българския футбол Иван Вуцов. Той ще бъде запомнен като безкомпромисен боец на терена, велик стратег като треньор, силен ръководител и най-важното - като невероятно добър човек.

Иван Вуцов е участник на Световните финали през 1966 г. в Англия, а като селекционер извежда националния ни отбор до 15-ото място на Мондиал 86.

Той е част и от историята на нашия клуб, информират от ПФК Локомотив - Пловдив. Завършва треньорската си кариера именно като наставник на Локомотив Пловдив през 1994 г., след което приема да стане изпълнителен директор на БФС.

Вуцов винаги е показвал огромно уважение към нашия отбор. Той поема риска да вземе от Б група легендата ни Аян Садъков, когато е само на 20 години и да го наложи в А националния отбор, а на Мондиал 86 гласува доверие в състава на трима души от черно-бялата школа - Аян Садъков, Христо Колев и Георги Йорданов. Иван Вуцов заедно с Иван Славков избраха за национален селекционер Христо Бонев, който класира отбора за Мондиал 98.

ПФК Локомотив Пловдив изказва най-искрени съболезнования към семейството, близките и приятелите на Иван Вуцов!
Почивай в мир!