• Варна
  5°
  разсеяна облачност
  Влажност: 80%
  Вятър: 3m/s N
  112 бебета родени в АГ болницата от началото на 2019-а
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: live.varna.bg
  Снимка: live.varna.bg

  112 бебета са родени от началото на годината в АГ болницата във Варна, а през миналата година – 2278 бебета, което е с около 100 повече в сравнение с предходната година. Това обяви управителят проф. д-р Емил Ковачев на тържество по повод Бабинден. Сред гостите бяха кметът Иван Портних, директори на дирекции в Община Варна, общински съветници, представители на Медицинския университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“.

  „Над 1,3 млн. лв. сме осигурили за ремонт и закупуване на апаратура за болницата, водени от задачата да създаваме по-добри условия и за майките, и за новородените, и за медицинския персонал. Благодаря на всички за грижите за нашите деца! Прекрасно е, че миналата година във Варна са родени повече бебета, нека си пожелаем и през 2019 тази тенденция да се запази“, заяви кметът Иван Портних.

  Час по-късно ритуалът по измиване на ръцете на акушер-гинеколозите бе изпълнен в родилното отделение на МБАЛ „Света Анна“, където от началото на тази година има 90 раждания, като на бял свят са се появили и три двойки близнаци. Домакин на събитието бе д-р Милко Папазов, началник на отделението, и д-р Красимир Петров, изпълнителен директор на болницата, а сред гостите на събитието бяха кметът Иван Портних и председателят на ОбС Тодор Балабанов.

  „Колкото капки вода има в този съд, толкова бебета да се родят тази година“, заяви д-р Папазов. „Последният основен ремонт на сектора за новородени в болницата, преди сегашното пълно преобразяване, бе през 2002 г. Преди 3 години кметът Иван Портних навръх Бабинден обеща пари за основен ремонт и през 2018-а пълната промяна в отделението бе факт“, допълни д-р Папазов.

  „Вярвам, че когато работим заедно, резултатите ще продължат да бъдат добри. Благодаря Ви за професионализма и ежедневните грижи, които полагате за най-голямо ни богатство – нашите деца! Бъдете здрави, уважавани, успешни и реализирани! Нека повече новородени да проплакват в грижовните Ви ръце!“, заяви кметът. По-късно празникът бе отбелязан и в „Майчин дом“.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg