• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  С петима доценти се увеличиха преподавателите в Техническия
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: ТУ-Варна
  Снимка: ТУ-Варна

  Петима нови доценти получиха своите дипломи за хабилитация на първото за 2019 година заседание на Академичния съвет във варненския Технически университет. Дипломите връчи лично ректорът професор Розалина Димова. Трима от преподавателите, хабилитирани през зимния семестър, са от Факултета по изчислителна техника и автоматизация – доц. Венцислав Николов, доц. Веско Узунов и доц. Жейно Жейнов. Техните колеги доц. Ивайло Неделчев и доц. Анета Върбанова преподават и осъществяват научна дейност съответно в Електротехническия и в Корабостроителния факултет на ТУ – Варна.

  Церемонията продължи с официалното обявяване на присъдената образователна и научна степен „доктор“ и връчване на дипломите на шестима успешно завършили докторанти от ТУ – Варна. Корабостроителният факултет присъди докторска степен на Андрей Андреев от научна специалност „Промишлена топлотехника“, на Елена Кинджакова от докторска програма „Системи и устройства за опазване на околната среда“ и на Георги Щерев, чийто дисертационен труд е на тема „Планиране прехода на кораба в особени райони“.

  Темата на успешно защитената дисертация на Милен Ангелов от Факултета по изчислителна техника и автоматизация е „Архитектура на маршрутизатор на МРР и NUMA компютри с DLH мрежова“. Докторантът от Електротехническия факултет Младен Пройков получи от ректора диплома за ОНС „доктор“ за защитен дисертационен труд „Изследване, анализ и препоръки за постигане на електромагнитна съвместимост в електроснабдителните системи в режим на понижено натоварване”, специалност ЕСЕО. Успешно се дипломира и докторантът от Машинно-технологичния факултет Димка Василева, защитила дисертация „Планиране и контрол на качеството“ по специалност „Технология на машиностроенето“.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg