• Варна
  18°
  тъмни облаци
  Влажност: 27%
  Вятър: 8m/s NW
  Група полицаи рекетирали собственици на заведения в “Лозенец”
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Кадър: БНТ
  Кадър: БНТ

  Дирекция “Вътрешна сигурност” проверява 4-то РПУ за престъпления, извършени от служители на МВР. Зам.-главният прокурор Иван Гешев обясни на брифинг, че разследването е за организирана престъпна група от полицаи, занимаващи се с рекет. Служителите на реда са изисквали месечна такса спокойствие от дребни собственици на заведения в района на 4 РПУ.

  “Хората, които трябва да защитават законността, осъществяват дейност, срещу която трябва да се борят”, заяви Гешев. Задържани са петима души към момента от Сектор Икономическа полиция, като сред задържаните е и служител на ръководен пост. Все още не им е повдигнато обвинение. Различни са били исканите суми, като са се водили преговори за уточняването им, допълни главният секретар на МВР Ивайло Иванов за схемата, цитиран от news.bg.

  Очаква се повече информация по случая от Специализираната прокуратура. Гешев коментира и повдигнатото обвинение на Елена Йончева за пране на пари. Според него помощникът й е в кръга на приближените до Цветан Василев, който се занимава с регистрация на всякакви търговски дружества. Предстои другата седмица към обвинението да има привлечени още няколко души, но Иванов не уточни точно колко са и кои са.

   

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg