• Варна
    16°
    разкъсана облачност
    Влажност: 87%
    Двамата задържани за убийството на пенсионер остават в ареста
    Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
    Снимка: © Pixabay
    Снимка: © Pixabay

    Окръжният съд задържа под стража 20-годишния Диян В. и 23-годишния Митко И., обвинени в грабеж, придружен с убийство на 80-годишен мъж от Белослав. Престъплението, в което двамата са обвинени, е тежко умишлено и се наказва с „лишаване от свобода“ от 15 до 20 г., доживотен затвор или доживотен затвор без право за замяна. И двамата младежи са неосъждани. Диян В. има наложено административно наказание глоба за притежание на наркотици.

    На 24 януари в Белослав възрастен мъж бе открит мъртъв от брат си, който живее в съседство. От дома на 80-годишния самотно живеещ пенсионер са откраднати пари. Назначена е  съдебно-медицинска експертиза,  която да установи начина, по който е била умъртвена жертвата.

    Варненският окръжен съд прие, че съществува обосновано подозрение, двете лица да са съпричастни към деянието, в което са обвинени. Предвид тежестта на престъплението и предвиденото наказание за него, както и високата степен на обществена опасност, съдебният състав счете за реална опасността лицата да се укрият или да извършат друго деяние и им определи най-тежката мярка за неотклонение  „задържане под стража“. Определенията на Окръжния съд могат да бъдат обжалвани пред Апелативния съд.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

    info @ varnautre.bg

    За Varnautre.bg