• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Да влезеш в морето при 6 градуса на водата и 2 на въздуха
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: Радио Варна
  Снимка: Радио Варна

  Двайсетина момчета и момичета се потопиха в морето край Офицерския плаж и плуваха заедно с лебедите. Това се случи след сериозно загряване, което направиха заедно с ръководителя на карате клуб „Шотокан“ Емил Златев, предаде Радио Варна. Повече от 30 години той води този начин на живот – много спорт и хранителен режим.

  Доволен е, че сега са плували и много от хората, които са започнали да спортуват отскоро. Плуват десетина – двайсет- трийсет метра и излизат. “Целта е да не се страхуваме от природата”, сподели Недялка Александрова, която е приятел на морето от детските си години.

  След загряването водата не е студена, нищо че е само 6 градуса, това твърдят и жени, и мъже, и тези, които от години влизат и през зимата във водата, и тези, на които това се случи за първи път. С малки изключения споделят, че не боледуват, а за емоцията от това да бъдеш с приятели във водата са категорични, че не може да се опише с думи, трябва лично да се изпита.

  Техният дух е толкова заразителен, че мнозина от наблюдаващите са убедени, че следващият път може да станат част от групата. А докато се обличаха, те се шегуваха: “Внимавай да не изгориш от слънцето!”, което всъщност изобщо го нямаше към момента. Маргит Добрева е от хората, които влизат за първи път в морето в този сезон, но е въвлечена в “експеримента” от своите приятели.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg