Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Интерактивна книга събра реализирани във Варненска област европроекти
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Снимка: ОИЦ -Варна
Снимка: ОИЦ -Варна

412 проекта на обща стойност 450 350 393 лв. са реализирани в Област Варна през новия програмен период – от 2014 г. до момента

Областният информационен център във Варна представи първата по рода си интерактивна книга с проекти, реализирани с европейско финансиране на територията на Варненска област. Интерактивната книга съдържа проекти, финансирани по всички оперативни програми, и информацията в нея ще се допълва и обновява системно от ОИЦ-Варна. Всеки от тях е описан с пълното си наименование, бенефициент, начин на финансиране, бюджет, период и дейности за изпълнение. Проектите са онагледени със снимки.

Книгата може да бъде полезна на бенефициенти, студенти, както и на млади предприемачи, които се интересуват от програми и проекти с европейско финансиране, обясни управителят на ОИЦ-Варна Виктория Николова. Тя е добър пример за това как с европейски средства могат да се случват хубави неща, посочи тя.

В дигиталния сборник може да бъде открита информация и за оперативните програми от миналия (2007-2013г.) и настоящия (2014-2020г.) програмен период, за проекти с друго донорско или европейско финансиране, както и за материали, които издава Областният информационен център – Варна.

На представянето на интерактивната книга присъстваха бенефициенти, чиито проекти са намерили място в нея. Те споделиха своя опит в подготовката и кандидатстването по оперативни програми. Земеделският производител Иван Пиринлиев и собственикът на „Мултитест“ ООД Павел Чукачев разказаха как са превърнали идеите си в реалност с помощта на европейско финансиране.

412 проекта на обща стойност 450 350 393 лв. са реализирани в Област Варна през новия програмен период – от 2014 г. до момента, добави Виктория Николова. Тя представи дейността на Областния информационен център, който ще продължи да функционира по ОП „Добро управление“ 2014-2020г. за нов, тригодишен период.

ОИЦ-Варна поддържа и група във Фейсбук, в която публикува всичко актуално, свързано с европейските програми и проекти. Две трети от нейните членове са жени, една трета са мъжете. Най-много са потребителите във възрастовата група от 25 до 45 години.  Освен от България, в групата членуват хора от Германия – 32, Великобритания – 30, Австрия – 12, Белгия – 6, САЩ – 5, Нидерландия – 5, Русия – 4, Испания – 4, Турция – 3. От българските читатели най-много са тези от Варненско, но групата се следи и от жители на София, Добрич, Бургас, Пловдив и Шумен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *