• Варна
  6°
  разсеяна облачност
  Влажност: 93%
  Вятър: 2m/s NE
  Варненският София Филм Фест очаква стажанти
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  София филм фест

  Младите кинематографисти отново ще имат възможност за изява в тазгодишното юбилейно десето издание на София Филм Фест във Варна. Фестивалът ще се проведе в дните от 15 до 22 февруари във Фестивалния и конгресен център, а авторското събитие „Екран за нови кинематографисти“ очаква творби от участници до 10 март. То се провежда за шести път и вече е утвърдена марка на кино фестивала.

  Филмовото предизвикателство ще предложи екран на новите автори в изкуството, разкривайки непознатия им творчески талант пред публиката. Младите кинематографисти ще имат възможността да представят своите творби и да се срещнат лично с популярни лица от киносредите, от които да почерпят опит и вдъхновение за своите бъдещи проекти.

  „Талантите и усилията на творците трябва да бъдат насърчавани с необходимите време, пространство и подходяща публика. Каним всички автори с интереси в областта на киното да споделят с нас своите творби, с които да разширим хоризонтите и познанията на аудиторията за киното и посоката на креативността, в която се движат съвременните създатели на киноизкуството“, сподели Александър Николов, организатор на изданието на фестивала във Варна.

  Заявки за участие се приемат на е-mail адрес: office@artinvision.bg, като няма ограничения както във възрастта на участниците и техния град, така и във времетраенето на филмите.

  В рамките на юбилейното 10-то издание се предвижда и стажантска програма, насочена към младите хора, които желаят да бъдат доброволци и да получат ценни теоретични и практични занимания. Всички желаещи да се включат могат да го направят като пишат на посочения за заявки по-горе имейл или на страницата на събитието във Facebook.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg