• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Жена пропадна в изкоп на водопровод
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Кадър: Нова телевизия
  Кадър: Нова телевизия

  Жена пропадна в двуметров изкоп за водопровод в Момино село. Огромната дупка, издълбана за поставянето на нови тръби, не е била обезопасена. 49-годишната Стефка Графалска се прибирала към дома си малко след 19 часа. Уличното осветление не работило и в тъмното не видяла, че улицата пред къщата й е разкопана. Когато стъпила на тротоара, пропаднала в изкоп, пълен с вода, информира Нова телевизия.

  Близо час се опитвали да я извадят от изкопа. Откарана е в болницата в Раковски, след което е насочена към ортопедичното отделение на болница Пловдив. От строителната фирма, която извършва подмяната на водопровода твърдят, че обектът е бил обезопасен. Но лентите и знаците, които поставяли, често липсвали.

  По думите на техническия ръководител на строителната фирма Стефан Илиев е имало кражба на ленти и знаци, но не можели да сложат човек, който да пази. Кметът на селото Никола Стоянов призовава хората да бъдат изключително внимателни, когато излизат пред разкопаните си домове. Той подчертава, че контролира да не се разкопава така безразборно.

  Пострадалата жена обмисля да съди фирмата. Жителите на селото настояват пред държавните органи и община Раковски за повече контрол при изпълнението на строително-ремонтните работи.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg