• Варна
  4°
  ясно небе
  Влажност: 93%
  Вятър: 2m/s E
  Екскурзоводи предлагат проверка на туристическите обекти преди сезона
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  екскурзовод

  Всички значими туристически обекти да бъдат обходени от представители на министерството на туризма преди началото на туристическия сезон, предлагат от Съюза на екскурзоводите във Варна. На среща с министър Николина Ангелкова от съюза са посочили, че много от обектите са занемарени, липсват информационни табели, а инфраструктурата до тях е в лошо състояние, каза за радио Варна Христина Неделчева, председател на Съюза на екскурзоводите в морската столица.

  За пример тя посочи обекта “Провадия – Солницата” – най-старият солодобивен център, който все още има нужда да бъде пригоден за посещения от чуждестранни и български туристи. Там липсват инфраструктура, обозначение, информация. Табели липсват за Ивановските скални църкви, Плиска, Мадара, което е недопустимо за такива значими обекти в нашия район, каза още Неделчева.

  Тази събота, на 9 февруари, в министерството на туризма ще се проведе конференция относно разработването на проект, чрез който да бъдат популяризирани по-неизвестни, но изключително ценни туристически обекти във вътрешния туризъм на страната ни. Повечето обекти, които ще бъдат включени са предимно в Западна и Югозападна България, ще се акцентира и на някои занаяти. На срещата са поканени и варненските екскурзоводи.

  “Досега екскурзоводите не са били много силни участници в подобни прояви, а е редно да е така.” , коментира за Радио Варна Христина Неделчева. Редно е екскурзоводите да бъдат запознати първи с тези обекти, да ги посетят и след това да водят до тях с туристи, смята още председателят на Съюза на екскурзоводите в морската столица.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg