• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Вандали отново оставиха без ток русенското село Николово
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: ЕРП Север
  Снимки: ЕРП Север

  Вандалски прояви за пореден път оставиха без електрозахранване жителите на русенското село Николово, съобщиха от ЕРП Север. Злонамерените деяния предизвикаха неколкократни изключвания по въздушната електропроводна линия в  Николово през изминалата седмица. Констатирани са следи от стрелба по стълб от електропровода – счупени изолатори и множество дупки по бетонния ствол на съоръжението.

  Подобни вандалски деяния в същия район бяха установени и през октомври 2018 г., когато отново след стрелба по стълб, собственост на ЕРП Север, бяха счупени всички елементи от веригите на съоръжението. Като последица жителите на Николово бяха лишени от електрозахранване в продължение на няколко часа. След незабавната подмяна на повредените елементи на стълба още на същия ден електроснабдяването в селото беше възстановено.

  ел. мрежа

   

  За тези посегателства по електроразпределителните съоръжения в село Николово ЕРП Север е подало жалби в прокуратурата. В миналото дружеството е давало гласност и на други подобни прояви на недобросъвестност в този район на Русе, включително кражби на елементи от електроразпределителната мрежа, вследствие на което компанията понася щети, а добросъвестните жители на населеното място търпят неудобствата от прекъсванията на тока.

  Близко разположените до град Русе населени места са едни от най-бързо развиващите се в областта. По тази причина ЕРП Север инвестира в обновяване и повишаване капацитета на обслужващите съоръжения в района за осигуряване на качествено електроснабдяване. Като мярка в тази насока в края на 2018 г. дружеството изгради възлова станция Изток на стойност 400 000 лева, електрозахранваща Николово, Сандрово, Мартен, Сливо поле и част от промишлената зона на града.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg