Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
В Девня започва раздаването на хранителни продукти за социално слаби
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Снимка: Община Девня
Снимка: Община Девня

От утре, 8 февруари, започва раздаването на хранителни продукти за крайно нуждаещи се лица в Девня. Съгласно списъка на Агенцията за социално подпомагане определените правоимащи на територията са 340 души. Всеки един от тях ще получи по 24,070 кг. хранителни продукти срещу документ за самоличност и подпис.

Основният раздавателен пункт в Девня ще бъде базиран в пенсионерския клуб в кв. „Девня 1“, а оттам помощите ще се разпределят и към пунктовете в кв. „Повеляново“ (Младежки дом), в село Кипра (кметство) и село Падина (кметство).

Пунктовете за раздаване на хранителните продукти ще работят всеки делничен ден от 9:00 до 17:00 часа. В пакетите са включени стоки от първа необходимост – ориз, спагети, лютеница, зелен фасул, зрял фасул, грах, месни консерви, леща, захар, олио и други.

Акцията, която ще бъде осъществена посредством БЧК, е в изпълнение на Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане, финансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица. Крайният срок за получаване на помощите в Девня е 28 февруари 2019 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *