• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Ще посрещнем Путин, кога и за колко време – не се знае
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Путин

  Все още не е уточнена дата за визитата на руския президент Владимир Путин в София. Това съобщи пред журналисти руският посланик у нас Анатолий Макаров, който уточни, че посещението ще бъде осъществено, когато бъдат изпълнени необходимите условия за това.

  В края на януари Борисов и Путин проведоха телефонен разговор, в който бяха обсъдени съвместни енергийни проекти, сред които АЕЦ “Белене” и българското участие в “Турски поток”, припомни посланик Макаров.

  “Що се отнася до въпроса за посещението на президента Путин, има действаща покана и от президента Радев, и от премиера Бойко Борисов. Срокът обаче ще бъде уточнен по каналите, когато двете страни постигнат разбиране, че е назрял моментът за тази визита и условията за нея са напълно изпълнени“, заяви посланик Макаров, който днес поднесе венци пред паметника на граф Игнатиев в Докторската градина за Деня на дипломата в Русия, съобщи БНР. По този повод посолството на Руската федерация в София организира и инициатива “Попитай посланика“.

  На страницата в социалната мрежа Facebook на руската мисия у нас вече има зададени близо 600 въпроса, като сред темите, които се засягат, са нерешеният въпрос с българските архиви в Москва, ключови енергийни проекти, визовият режим и рисковете от хибридната война. В неделя отговорите на най-интересните въпроси ще бъдат публикувани на страницата на руската мисия в България.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg