• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Граждани притеснени за озеленяването по новите участъци на бул. “Левски”
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Колаж: Гражданинът-репортер/ Красимир Цонев
  Колаж: Гражданинът-репортер/ Красимир Цонев

  Жител на ул. “Струга” е готов да инвестира в млади дървета и да ги засади сам

  Ще има ли озеленяване в района на новоизгражданите участъци на булевард „Васил Левски“, се питат варненци, живущи на ул. „Струга“, които по-скоро са скептични за крайния им облик. Гражданите се съмняват, че унищожените заради строителството дървета и храсти ще бъдат възстановени.

  Много от моите съседи, пък и не само, сме силно притеснени за крайния облик на този булевард/магистрала. Още в началото бе обещано, че след като булевард „Левски“ бъде завършен, ще има озеленяване и някои от дърветата ще бъдат възстановени. На този етап силно се съмнявам това да стане“, пише Красимир Цонев, който живее на ул. „Струга“.

  По думите му, в участъците, където булевардът е завършен, зелени площи не са предвидени.

  В участъците, където булевардът е завършен, зелени площи не са предвидени. Напротив. Където преди имаше храсти и дървета се излива бетон. Това е нещо, което не мога да си обясня. Разстоянието между двете платна – с бетон, зоната между мантинелата и прохода – пак с бетон. Защо?“, пита мъжът.

  Той самият е готов да инвестира в млади дървета и да ги засади сам.

  Но проектантите на този мащабен проект просто са решили всичко да е бетонирано. И не става дума само за естетика, ами и за здравето на всички нас – варненци“, допълва Цонев.

  Той е направил колаж, на който се вижда как е изглеждал преди булевардът край ул. „Струга“ и вида му в момента и е отбелязал със стрелки местата, на които според него могат да се засадят храсти или дръвчета.

  Според работещите на обекта обаче всичко ще е залято с бетон. И те самите не могат да отговорят на въпроса защо, подчертава Цонев.

  3 коментара

  1. опетков

   Ако са като озеленяването по “Цар Освободител”, по-добре да ги няма.

  2. Иван

   “Народе”, това не Е, булевард, а КАНАЛ. В канала и около канала всички растения пречат и затлачват водопропускливостта……..

  3. деси

   Абе хора не се диша в този мръсен и прашен град мн ясно че трябва да има дървета те са ни кислорода, а е и красиво.Било канал амо ще чистят редовно и няма да им пречи растителноста:(

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg