• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Изграждат нов парк в Бяла с евросредства
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: byala-beach.com
  Снимка: byala-beach.com

  С евросредства и с подкрепата на държавата продължаваме обновяването на инфраструктурата в Бяла. Финансирането, осигурено чрез местната инициативна група с Долни Чифлик и местната инициативна рибарска група, в която двете общини си партнират с Аврен, открива много възможности и за малкия и средния бизнес в нашия регион. Това коментира кметът на Бяла и общински ръководител на ГЕРБ Анастас Трендафилов на среща на партийната организация в общината с областния координатор на ГЕРБ и кмет на Варна Иван Портних.

  „В резултат от проекти по МИГ „Долни чифлик – Бяла” ще изградим по една детска площадка във всяко населено място в общината, а Бяла ще има нов парк. Ще реконструираме канално-помпената станция в зона „Чайка”, ще ремонтираме кметството в Дюлино, което е в лошо състояние, а в Попович ще има ново читалище. С подкрепата на правителството, което ни оказа безценно съдействие за обезпечаване на необходимото съфинансиране, обновяваме по европроект детската градина във второто по големина село в общината”, посочи Анастас Трендафилов. Той изтъкна, че с финансовата помощ на правителството ще се извърши реконструкция и на ул. „Иван Калчев” в Бяла. „Отсечката е дълга около 700 метра, ще бъде подменена и стара ВиК мрежа”, обясни кметът на Бяла и изказа благодарност за финансовата помощ от правителството, която ускорява обновяването на общинската инфраструктура и допринася за развитието на местния туризъм.

  „Безспорно с активната работа по европрограми и със силната подкрепа на правителството на премиера Бойко Борисов успяваме да реализираме проекти, които не са по силите на общинските бюджети”, отбеляза Иван Портних. „Успешните европроекти генерират ползи за всички и са пример за прекия ефект на европейските политики за подобряване на средата на живот за хората”, категоричен бе той в рамките на провелата се дискусия по повод подготовката на партията за предстоящите евроизбори. По думите му доверието и авторитета, които България е спечелила сред европейските си партньори, са предпоставка за стабилност в държавата и икономически растеж.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg