• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Иван Портних: Владиславово ще има модерен спортен комплекс
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Vladislavovo2

  Пускаме процедурата за избор на изпълнител, като се надяваме амбициозният проект да бъде реализиран още до края на годината

  Модерен спортен комплекс ще бъде изграден на мястото на стария стадион в район „Владислав Варненчик”. Пускаме процедурата за избор на изпълнител, като се надяваме амбициозният проект да бъде реализиран още до края на годината, информира кметът на Варна и областен координатор на ГЕРБ Иван Портних на провелата се среща с районната партийна организация. „Безспорно във Владиславово има нужда от съвременно спортно съоръжение. Комплексът ще разполага с многофункционална зала и игрища за различни спортове”, обясни Портних и заедно с кмета на района и ръководител на ГЕРБ-Владиславово Николай Костадинов представи и проекта за цялостно преобразяване на IV микрорайон. В срещата взеха участие и народният представител и административен секретар на ГЕРБ-Варна Павел Христов и общински съветници от ГЕРБ.

  „Обновяваме междублокови пространства, където никой не беше ремонтирал нищо от десетилетия. Лесно се забравя, но само до преди няколко години по ключови трасета в града като бул. „Трети март” нямаше и две педи здрав асфалт. Сега приключваме с ремонтите по главните пътни артерии и насочваме финансовия ресурс за инфраструктура към малките улички и вътрешнокварталните пространства”, увери Портних. Той припомни, че в района се реализира европроект за енергийна ефективност в две училища. „Част от проекта е и една детска градина във Владиславово. Обновяване предстои и в читалището”, анонсира Портних, като допълни, че ремонтите на образователната инфраструктура ще обхванат и училищните дворове.

  В рамките на дискусията по повод подготовката на партийната организация за предстоящите избори той подчерта, че реализираните европроекти са пряк израз на успешните европейски политики. „Навсякъде в района могат да се видят примери за добрия ефект от инвестициите с европейско финансиране. Това са средства, които не са по силите на общинския бюджет и привличаме с активна работа по европрограми”, отчете Иван Портних. По думите му евровотът е избор за пътя на развитие на България. „Европейските партньори на страната ни очакват ясни сигнали, а не колебание. Еврооринтацията ни е предпоставка за стабилност и икономически растеж, за повишаване на стандарта на живот”, посочи областният координатор на ГЕРБ.

  Павел Христов на свой ред заяви, че фалшивите новини и популизмът формират внушения, чрез които опонентите на ГЕРБ целят да демотивират хората да гласуват. „Чрез спекулации се правят опити да се разруши авторитета на страната ни, който българското правителство и представителите ни в ЕС са изградили”, добави варненският депутат. Единодушно бе изразена позицията, че в лицето на евродепутатите от ГЕРБ България има подготвени хора, които добре познават механизмите на работа в ЕП и за които вратите в европейските институции са широко отворени.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg