• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Варна аларма: Улица в центъра е в окаяно състояние
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимки: Гражданинът-репортер
  Снимки: Гражданинът-репортер

  Ул. “Княз Николаевич” е осеяна с дупки, тротоарите са заети от коли, а плочките са натрошени

  Към една от немалкото улици в лошо състояние във Варна, насочва вниманието жител на града, решил да потърси съдействие от медиите, след като общинската управа, по думите му, нехае за неговите сигнали.

  Става въпрос за ул. „Княз Николаевич“ в централната част на града. Тротоарите са завзети от автомобили и трудно могат да се ползват от пешеходци. Там, където няма паркирани коли, плочките са натрошени. Пътното платно е осеяно с големи дупки, пише 25-годишният мъж. Обича града си, но е възмутен от състоянието, в което се намира.

  Една уличка в центъра на град Варна изглежда покъртително на фона на последните изявления на кмета за бюджет от близо половин милиард лева. Улицата е „Княз Николаевич“.

  Тротоарът е неизползваем, неговото предназначение е паркинг, като това става на 50 метра от общинска полиция. Редовно виждам как полицаите от общинска полиция си пият кафето сутрин, точно на упоменатата улица, а пред очите им е въпросната гледка. Там където няма коли на тротоара, той е станал на малки парченца и отново е неизползваем. Хората вървят по улицата, която за тяхно успокоение, е цялата в дупки, та колите не могат да развият достатъчна скорост, за да ги сгазят, пише гражданинът.

  67,5 млн. лева са заложени в тазгодишния бюджет на Варна за изграждане, ремонт и поддържане на уличната мрежа, припомня Varnautre.bg. Зa cтpoитeлcтвoтo нa бyл. „Bacил Лeвcĸи“, ĸoeтo пpoдължaвa и пpeз тaзи гoдинa, ca зaлoжeни близo 38,3 млн. лeвa. Oĸoлo 18 млн. лeвa ca плaниpaни зa ocнoвeн peмoнт нa пътнa мpeжa, apтepии, aлeи и дpyги oбeĸти пo инфpacтpyĸтypaтa. Maлĸo нaд 7 млн. лeвa щe cтpyвa тeĸyщaтa pexaбилитaция нa yлици в гpaдa.

  Сред улиците, които предстои да бъдат ремонтирани, са „Kaп. Poнчeвcĸи“, „Aл. Paчинcĸи“, „Флopa“, „Бaбa Toнĸa“. Предстои също благоустрояване на редица междублокови пространства.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg