• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Карин дом стартира Мартеничкова кампания
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: Звезди Патаре
  Снимка: Звезди Патаре

  Мартеничкова кампания 2019 стартира в Карин дом във Варна. Всяка година в кампанията участват много приятели на комплекса, родители, доброволци, екипът на Карин дом и посещаващите го деца, които също помагат в подготовката на мартеничките. Всички мартенички се изработват ръчно, предимно с естествени материали и с много старание, за да допринесат за приятната атмосфера на празника. В мартенчиковата работилничка много активно участват родителите на децата, които посещават Карин дом.

  Средствата ще бъдат използвани за работата на Центъра за семейно-медиирана интервенция, който с откриването си през 2018 г. въведе иновативна за България услуга, в която семейството е движещата сила, основана на признаването на неговите силни страни и компетенции. Центърът осигурява подкрепа на семейства на деца със специални потребности от 2 до 7 години с цел подобряване развитието на детето и качеството на живота на семейството. Методът е базиран на успешния опит на специалистите в Университета на Орегон, САЩ. Той се прилага от пет години в Европа и за първи път в България.

  Проектът е единствен по рода си в страната и стартира с финансовата подкрепа на Фонд „Социална закрила“ към МТСП. След приключването на проекта в края на 2018 г. Карин дом е принуден да търси други възможности за финансиране, за да може да продължи терапевтичната работа на Центъра за семейно-медиирана интервенция.

  Желаещите да се включат в кампанията могат да изработят мартенички и да ги донесат или изпратят в Карин дом или да вземат участие в изработката на мартенички на място. Компаниите, които планират да зарадват своите партньори, клиенти или служители с традиционна ръчно изработена мартеничка, също могат да подкрепят каузата като си закупят от изработените мартенички. Те могат да бъдат открити в семейния магазин на Карин дом или да бъдат поръчани онлайн.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg