• Варна
  -1°
  ясно небе
  Влажност: 92%
  Вятър: 2m/s N
  Условна присъда за жена, изтеглила пари от карта на съседка
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: © Pixabay
  Снимка: © Pixabay

  Варненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура и Мария Георгиева, с което тя се признава за виновна, в това че на 19 юли 2018 г. в Девня е използвала чужда банкова карта, без съгласието на титуляра и е изтеглила пари от нея.

  На 18 юли 2018 г. непълнолетният син на Мария Георгиева бил на гости в къщата на свой приятел в Девня, който живеел в съседство. Докато гостувал, видял портфейл и решил да го вземе. Когато се прибрал у дома, решил да задържи само банковите карти, на гърба на които били записани ПИН-кодовете за тях. Портмонето върнал обратно в къщата на приятеля си на другия ден.

  13-годишното момче дало на майка си едната дебитна карта, като й казал, че я е намерил. На път за работа Мария Георгиева успяла да изтегли от картата 50 лв. По-късно направила втори опит да изтегли сума, но картата вече била блокирана. Виждайки изписаното на пластиката име се досетила, че тя може да е на съседката й. Когато се прибрала у дома, разбрала, че синът й е бил издирван от полицията.

  Мария Георгиева е с чисто съдебно минало. Изтеглената сума е била възстановена на потърпевшата. Със споразумението се прекратява наказателното производство срещу 48-годишната жена, която приема да изтърпи наказание „лишаване от свобода” за срок от 6 месеца, което да бъде отложено с изпитателен срок от 3 години. През това време възпитателната работа по отношение на подсъдимата се възлага на Началника на РУ-Девня. Определението на Окръжен съд – Варна е окончателно и не подлежи на обжалване.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg