• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Спипаха бракониер, уловил 100-килограмова моруна в Дунав
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: bulevard.bg
  Снимка: bulevard.bg

  100-килограмова моруна, уловена от бракониер в река Дунав, е спасена и ще бъде върната обратно в реката. Дунавската риба е защитен вид, тъй като е застрашена от изчезване и от години има пълна забрана за улова й.

  Днес около 11,30 часа е подаден сигнал в полицията, че близо до село Айдемир от река Дунав е изваден огромният екземпляр на защитената риба. На място полицейски служители и представители на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури установили, че 100-кимограмова моруна е натоварена в пикап, управляван от Иван Ив. Ценната моруна е спасена и ще бъде върната обратно в река Дунав, след като бъде маркирана от специалисти от Института по есетровите риби.

  За бракониерския улов е образувано досъдебно производство, което се ръководи от Районната прокуратура в Силистра, съобщиха от пресцентъра на варненската прокуратура. Престъплението по член 238, ал. 1 от НК се наказва с лишаване от свобода до 1 година и с глоба от 100 дож 1000 лева, както и с лишаване от права по член 37, ал. 1 от НК.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg