• Варна
  4°
  ясно небе
  Влажност: 80%
  Ангелкова очаква труден летен туристически сезон
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Плаж туристи

  Актуалните данни сочат ръст на приходите от испански туристи у нас през зимата с 43%, на тези от Полша – с 29%, от Англия – с 34%, а от Украйна с 4%

  Чуждестранните туристи в България са нараснали с 35% за последните три години, а приходите от тях са с 36% ръст. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова.

  Министър Ангелкова прогнозира, че предстоящия летен сезон ще бъде “динамичен, но и труден”. Не е отчетен ръст или спад в ранните записвания, каза събеседничката и изрази надежда настоящите добри показатели да бъдат запазени.

  “За това обаче са необходими много повече усилия, както от страна на министерството, така и на общините и представителите на бизнеса”. “Имаме и спадове от някои основни пазари като Русия, например, има голяма несигурност и по отношение на британските туристи. Опитваме се да бъдем много по-активни и да използваме иновативни похвати, свързани най-вече с онлайн рекламата, за да успеем да компенсираме спадовете от някои пазари за сметка на ръстове при други”.

  В момента обсъждаме с бизнеса и общините създаването на механизъм, с който да привлечем повече чартърни полети към България, особено по българското Черноморие – за летищата Варна и Бургас. Това ще ни даде директна възможност за разширяване на сезона и насочването на полети още от април месец, така че да използваме базата по българското Черноморие за по-дълъг период, обясни министърът на туризма.

  Актуалните данни сочат ръст на приходите от испански туристи у нас през зимата с 43%, на тези от Полша – с 29%, от Англия – с 34%, а от Украйна с 4%.

  Вече 3 поредни години се отчитат рекордни резултати в зимния туризъм у нас, като през миналия зимен сезон над 1,6 милиона чуждестранни туристи са гостували в зимните ни курорти, уточни Ангелкова.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg