• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Боян Бъчваров изнася органов концерт във ФКЦ по случай Великден
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Боян Бъчваров

  Органов концерт ще изнесе в зала 1 на Фестивалния и конгресен център Боян Бъчваров по случай Великденските празници. В програмата са включени изпълнения на Й. С. Бах, Пахелбел, Франк и др. Концертът е на 30 април от 19 часа, а в момента билетите се предлагат на промоционални цени.

  Боян Бъчваров е роден през 1970 г. във Варна. Завършва Средното музикално училище „Добри Христов” в града в класа по пиано на Мария Гинева, а по-късно Московската държавна консерватория в класа на проф. Михаил Воскресенски.

  Носител е на първи награди на Националния конкурс „Светослав Обретенов” в гр. Провадия (1982 г.), на Международния конкурс за пианисти „Мария Каналс” в гр. Барселона (1986 г.), както и на други награди в България, Италия и Португалия.

  Още като ученик участва в културния живот на Варна. Изнасял е концерти в Берлин и други градове на Германия, а също и в Япония. През 1992 г. записва на клавесин Пети Бранденбургски концерт на Й. С. Бах заедно с Бранденбургския камерен оркестър (Германия).

  От 2005 г. свири на орган, като изнася органови концерти – самостоятелни и съвместно с оркестри като Варненската филхармония и оркестъра на „Класик ФМ Радио“.

  Понастоящем работи като преподавател по пиано в Националното училище по изкуствата „Д. Христов” във Варна. Носител на награда „Варна” (Учител на годината – 2009 г.) От 2013 г. сътрудничи на ФКЦ-Варна във връзка с настройката и концерти на концертния орган “Шуке” в зала 1.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg