• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Национален форум насочва вниманието към ветроходството в Черно море
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  ветроходство, регата

  Първо издание на Национален форум „Ветроходство в Черно море“ организира Ветроходната академия „Кор Кароли“ в партньорство с Националната спортна академия „Васил Левски“, варненския Икономически университет, ДП „Пристанищна инфраструктура“ и няколко компании. Форумът ще постави акцент върху ветроходството като спорт, професия, хоби, терапия и екологично плаване в Черно море и България.

  Ще се проведе в два дни – 24 март (във Варна) и 31 март (в София), като двата университета предоставят най-големите си и модерни аули. Специални гост-лектори ще бъдат ректорът на НСА „Васил Левски” проф. Пенчо Гешев, специалист по ветроходство и проф. Камен Фильов – член и международен съдия в Световната федерация по ветроходство (World Sailing); бивш вицепрезидент на Европейската федерация по ветроходство (EUROSAF) и почетен председател на Българската федерация по ветроходство.

  Лекции ще изнесат и изявени ветроходци и собственици на ветроходни яхти в България и младежи, обучени на ветроходство по младежки програми. Всички лектори ще разкажат своята лична история – как и защо са избрали ветроходството, на какво учи морето и ветроходството в живота.

  Входът за събитието е свободен, но се изисква предварителна регистрация тук: www.corcarolisailing.org/forum/. Всеки регистрирал се и потвърдил регистрацията си в дена на форума във Варна или София ще участва в жребий за ваучер-подарък  „Ветроходен курс за начинаещи”. Ваучерът не е поименен и може да бъде предоставен на друго лице.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg