• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Бежанец разкрива бруталните убийства, поръчани от Ким Чен Ун
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: БНТ
  Снимка: БНТ

  Бронираният влак на Ким Чен Ун пристигна в Ханой за срещата между лидера на Северна Корея и Доналд Тръмп. Залозите са големи – макар показната демонстрация между комунистическата държава и останалия свят да спря, напрежение със съседките й все още има. Въпреки това, бъдещето на  Северна Корея изглежда слънчево – Ким Чен Ун се превърна от сърдитко, в усмихнат лидер, който малко по малко допуска западния свят в страната си, сприятелява се с Тръмп,  стопля отношенията си с Южна Корея и е готов да се отърве от ядрените си оръжия, пише dnes.bg.

  Но сякаш за да ни припомни, че не трябва толкова бързо да вярваме на хората, бежанецът от Северна Корея Кан Чхолхван се появи по CNN и разказа за ужасяващите дела на иначе вече усмихнатия Ким Чен Ун. По думите му, преди да екзекутира чичо си Джан Сон Тхек, лидерът на Северна Корея го принудил да гледа как убива колегите му. А гледката била потресаваща – двамата мъже били поставени пред стена, но към телата им не били насочени обикновени пушки, а противосамолетни оръжия.

  “Те стреляха срещу тях и телата им на секундата изчезнаха. Цялата кръв се стовари върху  Джан Сон Тхек, който бе принуден да гледа и след това, разбира се, припадна“ , разказва  Кан Чхолхван пред CNN. Няколко месеца по-късно, по подобен зверски начин, Ким Чен Ун убива и чичо си, а после насочва омразата си към негов близък приятел – началник на полицията.

  “За неговата екзекуция Ким поръча да се използва огнехвъргачка. Дори не са използвали оръжия, просто са го изгорили жив“, твърди бежанецът. А след това, овъгленото му тяло било премазано от танкове.

  Още един от приближените му е застигнат от брутална смърт – той и любовницата му са съблечени чисто голи и хвърлени на глутница настървени кучета. Животните ги разкъсват и изяждат, а Ким поръчва тази екзекуция, защото мисли, че телата им не са достойни да бъдат погребани в корейската почва.

  “Всичко това се е случило по желание на Ким Чен Ун“, категоричен е  Кан Чхолхван. Той е на мнение, че Тръмп не трябва да възхвалява този “безмилостен диктатор“, когато се срещне с него във Виетнам.

  “Президентът на САЩ не трябва да хваща кървавите му ръце. Не трябва да говори и хубави неща по негов адрес, защото този човек е убиец. А това изпраща много лошо послание на света“, обяснява бежанецът. Всички тези обвинения са част и от доклада на организация в защита на човешките права. Според него, единствената причина поради която Ким не иска ядрена война, е заради бъдещето на собствените му деца.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg