• Варна
  8°
  тъмни облаци
  Влажност: 65%
  Вятър: 4m/s W
  Лекоатлетическа обиколка на Радио Варна за 56-ти път
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Радио Варна обиколка

  Всяка година Радио Варна отбелязва националния празник 3 март със свой спортен празник-щафетна лекоатлетическа обиколка. Тази година тя ще се проведе за 56-ти път, като от миналата година ръководството на Радио Варна възстанови първоначалния облик на спортната проява и вече се провеждат и щафети по колоездене и плуване. Тази традиция бе прекъсната за повече от 50 години.

  Щафетната лекоатлетическа обиколка на Радио Варна е една от най-масовите спортни прояви в града ни. Тази година в колоездачната обиколка ще се включат момчета младша и старша възраст. Очаква се около 40 състезатели от клубове от Варна, Бургас, Несебър, Равда и други центрове. Надпреварата на практика ще е колокритериум, като класирането ще е отборно. За първи път цялата алея пред Радио Варна в посока мостчето в Морската градина ще бъде отцепена от служители на реда. Това се прави за първи път, като идеята на организаторите е да  осигурят възможност  на участниците да бягат безпрепятствено.

  Моторизиран патрул със специална светлинна и звукова сигнализация ще предвожда бегачите и колоездачите. Отборите са по 5 души, в няколко възрастови групи / 4-8 клас, 9-12 клас, студенти, работници и военнослужещи и отделна категория –представители на варненското спортно училище/. Спортен клуб „Черно море Атлетик” е съорганизатор на щафетата. За всички призьори са осигурени специални медали, купи и грамоти. Те получават и български трибагреници във връзка с празника 3 март.

  Плувните състезания ще се проведат на закрития плувен басейн на комплекс „Приморски”. Клубът на ветераните плувци от Варна прояви интерес към проявата и ще участва като съорганизатор. Освен ветерани плувци ще има и малки състезатели, като отборите ще са смесени. В плуването също ще бъдат излъчени три отбора в крайното подреждане, които ще получат специални купи  и медали. Голямата спортна проява ще премине изцяло под мотото „85 години Радио Варна”. Най-старото радио у нас провежда щафетните състезания и под наслов „Варна-европейски град на спорта” през 2019 г.

  Официалното откриване на щафетната обиколка  е на 3 март в 12.30 часа пред сградата на Радио Варна. Веднага след това е стартът на лекоатлетите, а след тях започва и колоездачна надпревара. Щафетата по плуване ще стартира в 11 часа. Радио Варна отправя покана към всички желаещи да участват в 56-то издание на щафетната лекоатлетическа обиколка.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg