• Варна
  14°
  ясно небе
  Влажност: 62%
  Вятър: 3m/s E
  Наесен завършват предсрочно 10 км от АМ “Хемус”
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: БГНЕС
  Снимка: БГНЕС

  Завършват предсрочно 10 км от АМ “Хемус” тази есен. Става въпрос за участъка от Ябланица до пътен възел Боаза. Това стана ясно при проверката на дейностите по строителството, в която участва председателят на Управителния съвет на Агенция “Пътна инфраструктура” Георги Терзийски, предаде БНР.

  Строежът на 10-километровия участък започна в края на март миналата година. Проектът е на стойност 55 млн. лева и се изпълнява изцяло със средства от републиканския бюджет. Въпросният участък от АМ “Хемус” ще бъде с по две ленти за движение в посока, две ленти за спиране, средна разделителна ивица, водещи ивици и банкети.

  Проектът предвижда и изграждането на 5 селскостопански подлеза и 2 селскостопански надлеза, а също и подлез при общинския път Брестница – Съева дупка. Връзката с път I-4 Коритна – Белокопитово ще се осъществява чрез етапна връзка при 87-и километър, която ще се намира край село Брестница.

  По думи на Терзийски до началото на май ще започне строежът и на два етапа от пътен възел Боаза до пътя Русе – Велико Търново. Става въпрос за отсечките от Боаза до пътен възел Дерманци и от пътен възел Калиник до пътя Плевен – Ловеч. Техническите проекти за останалите етапи от този участък ще бъдат готови до края на годината.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg