• Варна
  3°
  тъмни облаци
  Влажност: 44%
  Вятър: 3m/s NNW
  Пожар прекъсна временно регатата “Трети март”
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  пожар
  Снимка: Varnautre.bg

  Пожар прекъсна за известно време регатата „Трети март“, чийто старт бе даден днес пред базата на Черно море Бриз от областния управител Стоян Пасев. Движението на лодките бе спряно, за да могат влекачи да достигнат до мястото на инцидента, информираха очевидци.

  Според зрители на състезанието, наблюдаващи от гребната база, са се запалили купчините със скрап на територията на пристанището под моста.

  Регатата вече е подновена, предаде репортер на Varnautre.bg. В състезанието стартираха 20 лодки Ял 6 и 112 ветроходци. Най-малкият състезател е 13-годишната Катерина Димитрова от Балчик 2, а най-възрастният – 72-годишният Любомир Николов от Черноморец Бургас.

  Състезанието е в 3 дни, като общо трябва да се проведат 7 гонки. Сред участниците са екипажът на многократният победител в регатата Михаил Копанов от Порт Бургас, лодките с шкипери Явор Колев от Ултрамарин, Светлин Попов от Черно море Бриз, Иван Георгиев от Вятър и вода, Стоян Георгиев, Никола Станев и други.

  Регатата е посветена на националния празник на България – 3-ти март. Тазгодишното състезание също така популяризира Варна като Европейски град на спорта. Организатори са община Варна, СК Черно море Бриз, Морски клуб Приятели на морето и БФ Ветроходство.

  Снимка: Varnautre.bg
  Снимка: Varnautre.bg

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg