• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Ето призьорите в 56-ото издание на лекоатлетическата обиколка на Радио Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  8_ 675x 900

  Общо 400 души спортуваха на празника

  Известни са призьорите в 56-ото издание на щафетната лекоатлетическа обиколка на Радио Варна. Тази година организаторите отново се върнаха към първото издание на това състезание, като за втори пореден път имаше надпревара в трите спорта – лека атлетика, колоездене и плуване.

  big_1134Общо 50 отбора участваха в лекоатлетическата щафета, а в колоезденето участниците бяха 25 на брой. Заедно с плувците общо 400 души спортуваха вчера на празника на Радио Варна. Щафетата тази година отбеляза и юбилея на Радио Варна, което става на 85 години.

  Стартът на Обиколката дадоха два отбора, представители на медиите -тимовете на Радио Варна и БНТ-Варна, като домакините успяха да се преборят за първото място. Отборът на телевизията получи специален плакет – 85 години Радио Варна и медали.

  2(21)_ 438x 900Органите на полицията тази година оказаха невероятна подкрепа в отцепването на района из Морската градина, което позволи безаварийно протичане на проявата. Специални гости на откриването бяха областният управител на Варна Стоян Пасев и командващият на ВМС контраадмирал Митко Петев, Пенка Анастасова-главен експерт дирекция „Спорт“, както и председателят на Асоциация на ветераните спортисти и деятели Стефан Филипов. Обиколката бе открита от директорката на Радио Варна Наталия Чешмеджиева откри официално Обиколката.

  Отборите на „Супер спорт” се класираха на първите три места при момичетата, а при момчетата, състезатели от същия тим са на първите две позиции. При момчетата 5-8 клас злато за варненската математическа гимназия, а при момичетата титлата грабнаха представителките на Първа езикова гимназия. Във възрастова група 9-12 клас при девойките на първо място са Първа езикова гимназия, а при юношите най-добре бягаха учениците от Математическа гимназия. Златни медали за тима на „Фит то рън”при жените и мъжете. Най-добре при студентите се представи отборът на Технически университет в двата пола. Тимът на „Атлетик” грабна златото в бягането при ветераните, а сред военнослужещите шампиони са представителите на поделение 38 920.

  3(14)_ 438x 900Най-малката участничка тази година е миналогодишната Елизабет Бойчанова, която е на 10 години от училище „Стефан Караджа”. Най-възрастен е Георги Благоев, 73 години.

  В колоездачната щафетна обиколка победител при момчетата младша възраст е Николай Гълъбов от Несебър, пред Никола Добрев от Варна и Кирил Ибрахимов от Бургас. В старшата възраст титла за Веселин Георгиев от Бургас, пред Тома Зафиров от Несебър и Александър Стоянов от Варна.

  6(1)_ 438x 900В плувната надпревара победа за плувците с капитан Тодор Харалампиев, който освен участник бе и стартер на проявата. В неговия тим са Стела Митева, Патриция Колева, Алекс Мустафова, Цвета Ганкова, Валентин Джуров и Христо Пировски. На второ място е отборът на Деница Пейчева, а трети плувците на Галин Костов.

  8-годишният Виктор от „Албатрос“ с треньор Добринка Иванова бе най-младият участник в плувния празник, а най-възрастния представител на голямото варненско плувно семейство е Татяна Панева. Те заедно с победителите получиха купи и грамоти от директора на Радио Варна Наталия Чешмеджиева, а за всички участници имаше осигурени медали.

  4(9)_ 438x 900От Радио Варна изразяват своите огромни благодарности на Николай Стамболийски президент на колоездачен клуб „Варна“ и на главния треньор в клуба Тони Торос. Благодарности и на ветераните състезатели по плуване за отношението и участието в спортната проява.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg