• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Танцови мотиви от цял свят на безплатен детски концерт във Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  image description

  Танцови мотиви от цял свят ще прозвучат в „Музикалните приказки на госпожа Виола” тази неделя във Фестивалния комплекс. Балет, ръченица, гавот ще видим в изпълнение на млади танцьори от НУИ „Добри Христов”. Любимата концертна поредица на варненските деца „Музикалните приказки на Госпожа Виола”, част от програмата „Варненско лято за деца” на Общината и Международния музикален фестивал „Варненско лято”, тази неделя ще събере родители и малчугани с настроението на танца.

  На сцената ще излязат младежкият симфоничен оркестър Варна с диригент Страцимир Павлов и солисти от НУИ „Добри Христов”. А вдъхновяващата Госпожа Виола – Руми Петрова – ще разкаже историята на едни от най-популярните танци, в която малките зрители ще открият как са се развивали отношенията на оркестъра и танцьорите от 15-ти век до днес. „От незапомнени времена музиката и танцът вървят ръка за ръка, ние ще илюстрираме тази връзка с маестро Страцимир Павлов, подсказва преди спектакъла Госпожа Виола. А сега нашите малки приятели ще могат да научат как се танцува Гавот, от коя държава идва Полката, защо Ръченицата е толкова специална, кой е измислил Тангото, и още много други интересни факти от света на танците и музиката”.

  В програмата ще чуем шедьоври на музикалната класика, между които Унгарски танц от Брамс, Валс от Шостакович, Либертанго от Пиацола. А радостта от танца ще блика от изпълненията на младите таланти, които ще се представят с класически балет и български народни танци. Както на всеки концерт от „Музикалните приказки на Госпожа Виола”, сцената ще бъде отворена и за любознателните малчугани от публиката, които ще могат активно да се включат в музикалните изпълнения.

  „Пригответе си обувките за танци!” – приканва с усмивка Госпожа Виола и обещава вихрени емоции в този необичаен концерт – среща на две изкуства. Концертът матине на 10 март, неделя, започва точно в 11 часа в Зала 1 на Фестивалния комплекс. Входът е безплатен за деца и родители, и за всички приятели на музиката.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg