Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Варненец настоява за антипаркинг колчета на нови тротоари
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Снимка: Гражданинът-репортер
Снимка: Гражданинът-репортер

Пореден сигнал, свързан с липсата на достатъчно места за паркиране и ползването на тротоарни площи и градинки за целта, получи Varnautre.bg. Недоволството е за пресечката на улиците „Струга“ и „Константин Величков“. Паркираните по тротоарите коли затрудняват изключително придвижването на майки с колички и освен това рушат новоизградени тротоари, жалва се варненец, който настоява да бъдат поставени антипаркинг колчета.

„Има много малки деца в района и придвижването с количка е невъзможно  заради паркиралите автомобили. Много често имаме “съседи”, които не се съобразяват с елементарни правила и качват изцяло автомобилите си на тротоарите. Да не говорим, че два от тях са чисто нови. Буквално са на няколко седмици и не искам да ги видя разбити, защото някой не е могъл да си намери място за паркиране“, пише Красимир Цонев.

Откакто живее в района е забелязал, че градинката до трансформатор се ползва като паркинг. „Виждам, че там се събират доста коли и много често хора паркират там, но напоследък този паркинг продължава и към тротоара, с което определено не съм съгласен“, посочва мъжът.

Според него ако спрелите върху тротоари коли бъдат репатрирани, взимането им от наказателния паркинг със сигурност ще възпита собствениците им. Гражданинът е изпратил искането си и до районното кметство, както и на електронния адрес за сигнали на община Варна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *