• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Елипсовидно кръстовище строят на бул. “Левски” до езерото
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  елипсовидно кръстовище

  Над 3,74 млн. лв. без ДДС е заложила община Варна за построяването на елипсовидно кръстовище между новия бул. „Васил Левски“ и ул. „Г. Пеячевич“, „Пробуда“ и „Девня“, става ясно от публикуваната обществена поръчка.

  Новото кръстовище е предвидено да се изгради на 1 равнище на ул. „Девня“. Дължината му е около 360 м. По елипсата ще има 3 ленти широки 3,50 м. Връзките към отделните улици са с различна ширина между 5,50 и 7 метра, съобщи „Черно море“.

  Цялата инфраструктура е предвидено да се отводнява. Това личи от заложените в проекта водоскоци и канали, вкл. и облицован открит канал близо 100 м.

  Ще се строят нови тротоари, а където е възможно предстои да се ремонтират съществуващите. С цел осигуряване на по-достъпна среда са предвидени и рампи за инвалидните колички. Предстои почистване, отремонтиране и възстановяване на съществуващите отводнителни съоръжения. Предвидена е нова дъждовна канализация.

  Уличното осветление ще се реализира с най-новите технологии и общо ще консумира не повече от 6kW. Проектът трябва да се осъществи за 12 месеца след начало на строително-ремонтните дейности. Оферти за обществената поръчка се набират до 5 април.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg