• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  ДНСК не откри нарушения на строежа край плажа в Кранево
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Кранево

  Строително-монтажните работи в хотелска сграда „Дружба Б“ от курортен комплекс „Дружба Бей Гардън“ в Кранево се изпълняват в съответствие с одобрените инвестиционни проекти, установиха експерти от РДНСК Варна. По разпореждане на началника на Дирекцията за национален строителен контрол арх. Иван Несторов те направиха проверка на място след подаден сигнал за строителство в близост до плажната ивица в селото, при която не бяха установени нарушения.

  Проверката показа, че хотелската сграда в село Кранево, Община Балчик, е построена въз основа на издадено разрешение за строеж от 2006 г. и одобрени инвестиционни проекти, изработени в съответствие с Подробния устройствен план за имота – план за застрояване, одобрен от кмета на Община Балчик. Строежът е въведен в експлоатация с удостоверение, издадено от главния архитект на общината през 2008 г.

  В момента на обекта се извършват строително-монтажни работи на основание издадено разрешение за строеж за „Ремонт, пристрояване и модернизация на хотелска сграда „Дружба Б” от курортен комплекс „Дружба Бей Гардън”. Съгласно него, обектът е четвърта категория и е от компетентността на общинската администрация.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg