• Варна
  14°
  ясно небе
  Влажност: 62%
  Вятър: 3m/s E
  Общината плаща 903 000 лв. за два имота в обхвата на новата рампа на “Хемус”
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: Дарик радио
  АМ “Хемус”. Снимка: Дарик радио/архив

  Два имота в район „Владислав Варненчик“ ще бъдат отчуждени за реализацията на проекта за изграждане на автомобилна рампа на автомагистрала „Хемус“. Терените се намират в местността „Узун давлам“ и са на един и същи собственик – дружеството „Бляк сенд инвестмен“, вписано в Търговския регистър с представител Светлин Събев. Единият парцел е с площ 3 523 квадрата, а другият 1 339 квадрата, като земята по предназначение е определена като земеделска и за второстепенна улица.

  По-големият имот е оценен на 654 375 лева, а по-малкият на 248 711 лева, става ясно от заповедите на кмета Иван Портних, издадени във връзка с процедурата по отчуждаване. Така собственикът ще получи около 903 000 лева за двата си имота, попадащи в обхвата на бъдещата автомобилна рампа на „Хемус“. В 14-дневен срок от получаване на заповедите той трябва да внесе заявление в информационния център на Община Варна с посочена банкова сметка. В противен случай сумата по паричното обезщетение ще бъде преведена по сметката на Общината.

  Също в 14-дневен срок собственикът трябва да представи и удостоверение за вписвания, отбелязвания и заличавания от Службата по вписване. В този срок може и да обжалва кметските декрети.

  С проекта за пътна автомобилна рампа на АМ „Хемус“ се цели качване на превозните средства от бул. “Атанас Москов“. В бюджета на Община Варна за 2019 г. са заложени 1 650 000 лева за реализация на проекта.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg