• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Престъпността във Варна намаляла, а разкриваемостта се увеличила
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: Дарик Варна
  Снимка: Дарик Варна

  Регистрираните престъпления във Варненска област през 2018 г. са намалели, а в същото време разкриваемостта се е увеличила с 9,5%. Това става ясно от годишния отчет на Областната дирекция на полицията, на чието представяне присъства главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

  „По всички основни пунктове се забелязва спад, единствено загиналите в катастрофи са с 11 повече от 2017 г., въпреки че е намалял броят на тежките пътни инциденти”, заяви Иванов. Регистрираните криминални престъпления през миналата година са 6536, с 628  по-малко спрямо предходната. Точно половината от тях са кражби. Общата разкриваемост е 39,6 %, като е налице е увеличение с 1,4 пункта, предаде Дарик радио Варна.

  Главният секретар на МВР коментира освобождаването от ареста без никакви мерки за неотклонение на четирима варненски лекари, които бяха задържани за издаване на фалшиви ТЕЛК решения. Специализираният апелативен съд постанови „домашен арест” единствено за сирийците д-р Уафик Шахуд и брат му Райан.

  „Досъдебното производство продължава и в съдебна фаза ще се види кой е виновен. Това престъпление няма как да бъде извършено само от сирийците. До момента има решение само за мерките за неотклонение и нищо повече. Не са постановени оправдателни присъди, за да се каже, че не сме си свършили работата”, каза Ивайло Иванов.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg