Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Екшън в Девня: Мъж арестуван след преследване и изстрели
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Снимка: © Varnautre.bg/ архив
Снимка: © Varnautre.bg/ архив

Истински екшън с преследване се е разиграл в Девня на 9 март в следобедните часове. Около 13 часа полицейски екип забелязва лек автомобил „Понтиак“, който се движи по улица „Петрича“ и спира пред адрес там.

Полицейските служители се насочват към колата с цел извършване на проверка, но като ги вижда водачът рязко потегля. Автомобилът е установен отново в района на ЖП гара – Девня, където водачът му слиза и побягва. Последват предупреждения от страна на полицейските служители и призиви да спре, но мъжът не се съобразява с техните разпореждания.

Един от полицейските служители произвежда два изстрела във въздуха, но мъжът продължава да бяга, следва изстрел към него в безопасна зона. Лицето отново не спира, а се укрива на покрива на изоставена постройка. Малко след това е 30-годишният задържан О. А. от Девня, добре познат на органите на реда, неправоспособен и многократно осъждан.

Рецидивистът е отведен в болнично заведение, където е прегледан, установено е, че няма тежки травми и е освободен. Задържан е за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство и следствено дело, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *