• Варна
  3°
  разкъсана облачност
  Влажност: 93%
  Вятър: 2m/s NE
  Още 5 каруци с незаконни дърва задържани във Варненско
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  дърва

  С 16 акта и със задържането на 5 каруци с незаконна дървесина са завършили интензивните проверки на горските стражари през изминалата седмица във Варненска област. При обход на територията на ДГС „Провадия” е разкрита незаконната сеч на общо 5,2 куб. м дърва за огрев. Задържани са три каруци, както и натоварената в тях дървесина. На нарушителите са съставени 8 акта по Закона за горите.

  Други две каруци, в които са установени 1 куб. м нерегламентирано добити дърва за огрев, са конфискувани в обхвата на ДГС „Цонево”. Служителите на стопанството са съставили четири акта. С четири акта са приключили и проверките в ДГС „Суворово”, където са задържани 1 куб. м дърва за огрев без документи за произход. Три констативни протокола са съставили горските стражари при системния обход в ДЛС „Шерба”, а два – в ДГС „Варна”.

  На територията на всички 13 горски и 5 ловни стопанства към Североизточно държавно предприятие в периода от 4 до 11 март са извършени общо 803 проверки. 171 от тях са на обекти за добив на дървесина, 166 – на превозни средства, а 466 на физически лица, от които 378 са ловци. Съставени са 28 акта и 7 констативни протокола.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg