• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Започна изграждането на пешеходни надлези над бул. “Левски”
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: live.varna.bg
  Снимка: live.varna.bg

  Монтирането на първия пешеходен надлез над новия бул. „Васил Левски“ започна вчера в участъка от бул. „Цар Освободител“ до бул. „Сливница“. Видео от работата е споделено в социалната мрежа Facebook.

  Заради строително-монтажните дейности е спряно движението по северното и южното локално платно на бул. „Васил Левски“ до 17 часа днес.

  Предвижда се пешеходни  надлези да има и в участъка между булевардите „Сливница“ и „Владислав Варненчик“ и до стадион “Спартак”. На „ Кап. Райчо” и „Кракра” пък е заложен автомобилен и пешеходен прелез.

  Снимка: live.varna.bg
  Снимка: live.varna.bg

  Изграждането на булевард „Васил Левски“ е най-мащабният проект за последните десетилетия във Варна. След приключването му булевардът ще стигне до крайезерната улица “Девня”. Той ще бъде директна връзка между Варненското езеро на юг и североизточния изход на Варна в посока към големите курорти.

  Очаква се да сложи край на задръстванията и да облекчи поне донякъде градския трафик. Проектът е на обща стойност 88 млн. лв., като 75 млн. лева са отпуснати от правителството. Намеренията са да бъде завършен до края на април.

  2 коментара

  1. фен

   а за Световното на стадион Варна как върви подготовката

   • Фиенка

    Доста по-добре от всичко друго във Варна….

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg